De Bloemfabriek
Ontdek heerlijk Zeeuws Vlaanderen!
Kunststichting

 

Kunststichting de Bloemfabriek Walsoorden, opgericht in 2006, organiseert al jaren speciale evenementen voor kunstenaars en designers in Nederland.

Zo is er oa. het Bogarden kunstenaarsdorp geweest, selectie kunstenaars Kunst in de Kerk van Klooster, Kunst en designmarkt Hilversum, Kunstlift Hulst ism Spanschroef, Ode aan elk regeringsjaar Den Haag, Lekker kunst Amsterdam, Happy op de Heining Amsterdam.  De organisatie bestaat telkens uit een vaste kern vrijwilligers en werkt per project met lokale vrijwilligers. 
 Vanuit de stichting is de Galerie De vrolijke Kunstenaar ontstaan.

 

Ook selecteert de stichting voor diverse luxe hotels en restaurants in Nederland kunstenaars voor een soloexpositie, oa voor 't Vlasbloemeken Koewacht. Geef je op via info@galeriedevrolijkekunstenaar.nl

 

 

Op zaterdag 18 augustus 12 uur tot 17 uur en zondag 19 augustus 11 uur tot 17 uur zal er voor het eerst de Walsoorden Summer Fair worden gehouden aan het begin van de Walsoordensestraat in Walsoorden pal aan de Westerscheldedijk. Een Feel Good evenement, met kwaliteits producten van de maker direct aan de consument.

 Zomers loom genieten van al het moois wat Oost Zeeuws Vlaanderen te bieden heeft. Wil je er even tussenuit en de gemoedelijke sfeer proeven van het echte buitenleven en de Westerschelde? Dat kan in ons Scheldedorp Walsoorden gemeente Hulst. 

Met liefde voor veel mooie kunst, mode & design te koop direct van de makers, ook bijzondere vintage en brocante vindt u hier, verwonder u bij het zien van mooie oldtimers, raak gemotiveerd door lifestyle en body&mind inspirators,  funky muziek, lekker eten en drinken en puur genieten van Zeeuws Vlaamse streekproducten.

Tijdens het weekend kunt ook een unieke 2 uur durende boottocht op de Westerschelde door Dennij de Bruijn* alsmede een exclusieve high tea in de scheepskamer van de Bloemfabriek boeken. (reserveer via info@bloemfabriek.nl, beperkte plaatsen} 
Op zaterdag 18 aug kunt een een kijkje achter de schermen komen nemen bij Tradewind Yachts, waar klassieke zeiljachten worden gerestaureerd en gebouwd. Ook zijn er verschillende oldtimers te bewonderen en tussen de bedrijven door worden er (vanaf 14 uur) korte dansvoorstellingen gegeven door de balletschool van Petrella Lion. Om de gezelligheid extra te vergroten is Walsbay café geopend voor een hapje en drankje.

Op het lazy summer fair terrein vindt u de ruim 30 standhouders met hippe stoere dames- en kinderkleding, kunst, design, vintage en lifestyle producten. Een lijst van deelnemers vindt u verder op de pagina. Er is wat te doen voor de kids een springkasteel en een tekenwedstrijd met mooie prijzen. U kunt terug in de tijd met de jaren 40 cinema van Jan van Delft. Er draaien doorlopend zwart/wit (stomme) films. Op zondag rijdt speciaal het zonnetreintje een rondje perkpolder, alwaar u de nieuwe inpoldering en natuurgebied kunt aanschouwen. 
Uiteraard is er muziek en zijn er diverse overheerlijke hapjes en drankjes. Zowel zaterdag als zondag hebben we vanaf 15.00 uur een verrassingsoptreden van de popband de Scheldezonen. Gratis entree, Parkeren op de haven van Walsoorden, havenstraat doorrijden naar de haven.

*De Oerol gaat varen tijdens de Walsoordense Summer Fair, 
12.00 - 14.00 en 14.30 - 16.30 op zaterdag
14.00 - 16.00 op zondag. De tocht zal richting Hansweert zijn en dan hopelijk wat zeehonden spotten en dan terug richting Walsoorden. Onderweg kan er eventueel onder het genot van een drankje genoten worden van de mooie natuur en de Zeeboten die van dichtbij langsvaren.Geef je op bij Dennij de Bruijn dennij@zeelandnet.nl of 06 2180 4786. Per vaart maximaal 12 personen. Vol is vol.


Deelnemers: STANDNUMMER en NAAM BEDRIJF (13 aug geplaatst)

001 Sjapka Vilt

002 Houtloods Zeven

003 Etaluusiere

004 Bella’s Handmade Design

005 Corpus Mentis

006 Andrea Meereboer

007 Bella Storia

008 Leef bewust & geniet

009 Infiniti-Group

010 Utopia Keramiek

011 Brocante; het Zeeuwse knopje

012 Ineke Buijsse fotografie en De Keet

013 TINT interieurstyling & advies

Theetuin onder de Notenboom

014 De Coninck Wines B.V.

015 Franka Op de Beke

016 To Do Service & Books en Pictures

017 Oui-Couture

018 Yvon Schouten

019 K+meditation en counseling

020 Mia Schild

021 Decoration B.V. ( Brenda Baart}

022 Hara Lilian

023 Amazona

024 Marjolein Innemee

025 Cootje

026 Geestig! & Halsoverkop

027  Huzelligheid in de polder

028 Walsbay

029 Balletschool Petrellla Lion

030 Lion Classics

031 Tradewind Yachts

032 Zonnetreintje Hulst

033 Jan van Delft Cinema

034 Dennij de Bruin Rondvaartbedrijf

035 Geraakt door aanraking

036 Indigho sieraden

037 EHBO

038 Typie's Animatie

039 Wafels bakken voor een goed doel

040 De Scheldezonen  

 

Organisatie De Bloemfabriek, Walsoorden. Marjolein Innemee en Geesje Maas. Secretariaat Corina de Smit

Geef je ook op als deelnemer of vraag informatie aan: walsoordensummerfair@gmail.com

Waar een klein dorp groot in kan zijn!

 

 

Home
Informatie
kamers
aanbiedingen
reserveer online
Kunststichting
route / links
Deutch